+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Ügyfélszolgálat 900 - 1800 | Hírlevél »
 
   
  
 

images/banner/terapiak_news/vizsgalatok.jpg

Konzultáció

View more
images/banner/terapiak_news/mozgasmintaszures.jpg

Mozgásminta szűrés

images/banner/terapiak_news/gerincferduleskezelese.jpg

Eredmények értékelése

images/banner/terapiak_news/izuletimanualterapia.jpg

Ízületi manuálterápia

View more
images/banner/terapiak_news/visceralisterapia.jpg

Rekeszizom kezelések

View more
images/banner/terapiak_news/dornterapia.jpg

Dorn terápia

images/banner/terapiak_news/gerincmanualterapia.jpg

Gerinc manuálterápia

images/banner/terapiak_news/triggerpontterapia.jpg

Lágyrész manuálterápia

images/banner/terapiak_news/ragoizuletiterapia2.jpg

Állkapocs-ízületi kezelés

images/banner/terapiak_news/korrektivtrenng.jpg

Korrektív tréning

images/banner/terapiak_news/masszazs.jpg

köpölymasszázs

images/banner/terapiak_news/edzesek.jpg

Sportfizioterápia

images/banner/terapiak_news/lokeshullamterapia.jpg

Lökéshullám terápia

images/banner/terapiak_news/visceralisterapia2.jpg

Viscerális terápia

images/banner/terapiak_news/lezerterapia.jpg

Lézerterápia

images/banner/terapiak_news/ragoizuletiterapia.jpg

osteopatia

images/banner/terapiak_news/fasciterapia2.jpg

Fascialazító masszázs

images/banner/terapiak_news/kineziotape.jpg

Kineziotape ragasztás

images/banner/terapiak_news/triggerpontterapia2.jpg

Triggerpont terápia

images/banner/terapiak_news/korrektivtrenng2.jpg

Orvosi tréningterápia

images/banner/terapiak_news/fasciterapia3.jpg

Typaldos módszer (FDM)

PhysioVit® Rendelők - Gyógytorna és sportrehabilitáció

Különféle mozgásszervi panaszok, krónikus degeneratív megbetegedések, ízületi mozgásbeszűkülések, izomfájdalmak esetén érdemes gyógytornászaink segítségét kérni a szakszerű ellátás érdekében, legyen szó

 • tartásbeli problémákról,
 • sérülések, operációk utáni rehabilitációról,
 • gerincsérv miatti gyógytornáról,
 • ízületi kopások rehabilitációjáról,
 • osteoporózis megelőzéséről, kezeléséről,
 • általánosan a prevencióról.

Mozgásszervi rendelőkben komplex gyógytorna-fizioterápia és manuálterápia foglalkozások keretében pácienseink a klasszikus gyógytornától a modern rehabilitációs szolgáltatásokig bezárólag részesülhetnek összetett rehabilitációban, ahol kiemelt szerepet játszik a szakorvosi részvétel és a gyógytorna tevékenység. Pácienseink így részt tudnak venni egy helyen fizioterápiás - ezen belül gyógytorna, elektroterápia - és szakorvosi kezelésekben egyaránt.

Gyógytorna foglalkozás lépései:

1.) Mozgásszervi állapotfelmérés -  Ennek alkalmából első lépésben anamnézist veszünk fel, melyben benne vannak korábbi panaszok, betegségek stb., azaz minden olyan információ amely a gyógytorna foglalkozások során elsődlegesen kezelendő tünetek, panaszok valódi forrása lehet és elsődlegesen kezelendő.

2.) Mozgásvizsgálatok - Itt különösen pl. a mozgástartományokra, izomerőre, mozgások közben jelentkező fájdalmakra és egyéb panaszokra, az esetlegesen előforduló kompenzációs mozgásokra fókuszálunk. Kiegészítve a vizsgálatot speciális és/vagy funkcionális tesztekkel.

3.) Állapotfelmérés során nyert vizsgálati eredmények kiértékelése alapján felállítjuk a rövid és hosszú távú kezelési tervet, melynek célja a hatékony állapotjavulás, a probléma kiküszöbölése és az eredmények egyéni alapállapothoz képest hosszútávú stabilizálása a feladat. Ezt követően különböző, a gyógytornász kompeteciájában elérhető technikákat alkalmazunk a gyógyítás érdekében. Ezeka technikák a rendelőben alkalmazott szakmai program alapján kerültek meghatározásra és a Nemzeti Népegszségügyi Központ által engedélyezettek.

 

Kiemelt mozgásszervi eltérések, panaszok és ezek rehabilitációja a rendelőben

Gyógytorna magánrendelés fő feladatainak a következőket határozzuk meg:

 • Mozgásszervi panaszok hátterében álló betegség(ek) orvosi diagnózis meghatározást követő mozgásszervi vizsgálata, a kapott eredmények alapján olyan manuális terápiás eljárások kivitelezése, amely a gyógytorna eszköztárában lehetőséget biztosít a mozgásszervi állapot javítására akut és krónikus mozgásszervi megbetegedések gyógytornájában.
 • Orvosi diagnózis hiányában partner rendelőket ajánlunk a hozzánk panaszokkal fordulóknak orvosi kivizsgálás céljából és folyamatos kapcsolatot tartunk fenn emiatt partner magánrendelőkkel.
 • Élsportolók és hobbi sportolók részére biztosítunk kiegészítő gyógytorna szolgáltatást.

 

Célunk: Mozgásszervi fájdalmak csillapítása – lágyrész manuális terápiákkal és izom- ízületi struktúrák tónusát befolyásoló technikákkal, illetve fasciaterápiák alkalmazásával. Ezek tüneteit alapul vesszük a mozgásszervi vizsgálatoknál és a gyógytornán belül alkalmazott terápiák megválasztásában is.

 

Néhány kiemelt és speciális szakterületek a gyógytorna tevékenységen belül

Túlhasználatból és stresszből eredő helyi fájdalmi lágyrész-szindrómák

A valamelyik testrészhez köthető mozgásszervi panaszok egyik leggyakoribb magyarázata valamilyen ismétlődő, túlhajtott mozdulatsor, tartósan rögzült kedvezőtlen tartás vagy állandó feszült készenlét, pszichés állapot. A megterhelő mozdulatsor oka valamilyen monoton munkamozdulat vagy sporttevékenység, amely az összetett mozgást végző ízületek (váll, kezek, térd) szalagrendszerében és mozgatóizmaikban fellépő mikrosérülés, szakadás, később zsugorodás okozta fájdalmas mozgászavarban nyilvánul meg. A feszült testhelyzet vagy túl nagy fizikai megterhelés legtöbbször nyaki és ágyéki gerincfájdalmakat vált ki. Ha a megterhelt környezetben futó ideggyökök, idegek és erek is nyomás alá kerülnek, fonákérzés és keringési zavar is társulhat az adott mozdulat vagy tartás által kiváltott fájdalomhoz. Ezek megszüntetésének elsődleges eszköze a megterhelés okának felderítése, ami gyógytornászok által végzett mozgásszervi és funkcionális analíziseken, teszteken alapszik a mozgások elemzésén és pontos anatómiai tudáson, az alkalmazott terápiás lehetőségek szövetekre ható tényezőinek ismeretein alapszik. Szöveti regeneráció támogatása, segítése  alkalmazott manuális terápiákkal (pl. lágyrészek manuális terápiája, lágyrészek lazítása szakmai továbbképzéseken tanult technikákkal).

Fibromyalgia, myofasciális és általános mozgásszervi fájdalom

A reumatológus szakorvos felügyelete mellett gyógytornászok komplex fizioterápiával, gyógytornával tudnak segíteni a kialakult probléma megszüntetésében.

Fibromialgiás fájdalmak megszüntetését célzó terápiáink a fájdalmak forrásának megállapítását, lokalizálását és a lágyrészekben rejlő kiváltó okok megszüntetését végzi olyan technikák, terápiák alkalmazásával, mint pl. fascia release terápia, dorn terápia , breuss masszázs, lökéshullám terápia, triggerpont terápia, tenderpont terápia.

Degeneratív (kopásos) ízületi betegségek: arthrosis, mechanikus gerincbetegségek

A gyógytorna feladata az ízületi porc regeneráció támogatása, a porc kopásához kapcsolódó lágyrész (kötőszövetben, ízületi tokban, szalagokban, izmokban, bőr alatti kötőszövetben létrejövő ) átalakulások lokalizálása, a fájdalmak jellegének azonosítása után, komplex gyógytorna, fizioterápia, tréning alkalmazása a mozgástartomány fenntartása, javítása és a lágyrészek tónusának normalizálása, az izomerő növelése és a fájdalmak megszüntetése miatt.

Az artrózis következtében kialakuló tartásbeli elváltozások megszüntetése, a terhelési viszonyok normalizálása és nem utolsósorban a megelőzése szintén kiemelten fontos szempontunk lesz a rendelőben végzett gyógytornász munkában. Mindezekhez gyógytornászaink rendelkeznek azokkal a tréningterv felállítási képességekkel/tudással, lágyrész mobilizációs technikákkal, melyek segítik a porckopást kezdeti stádiumban történő megállapítását követően a porcregeneráció támogatására a gyógytorna eszköztárán belül, speciális gyógytorna gyakorlatokkal. Célunk a porctáplálás segítése, valamint a degeneratív folyamatok lassítása.

Csontritkulás, osteoporosis kezelése és megelőzése

A rendelkezésre álló orvosi leletek alapján az egyéni terhelhetőségi szintet komplex állapotfelméréssel megállapítjuk, majd tréninggyakorlatokkal támogatjuk az izomerőt a csontszerkezet átalakulását különböző testhelyezetekben – különös figyelemmel a kompressziós terhelésre az oszteoporózis súlyosságának függvényében – a kialakuló lágyrész elváltozások megszüntetésére reumatológus orvos felügyelete mellett.

Gerincferdülés terápiája

Gerincferdülés 3 dimenziós terápiája, melynek célja a gerinc maximális aktív nyújtásával annak felegyenesítése, háromdimenziós forgató légzéssel a törzs korrekciója, ennek megtartása mellett intenzív izomerősítés és nyújtás.

Gyógytornász, speciálisan képzett Schroth terapeuta közreműködésével megtanult korrekciós helyzetek nagyon jól beépíthetők a hétköznapi életbe,a gyakorlatokkal a kialakult hibás tartás aktív korrekciója, a belső testkép normalizálása az elsődleges célunk. Mindezeket az életvezetést és izomerősítést egyaránt segítő speciális tornagyakorlatok szakszerű végzése történik a rendelőben alkalmazott Schroth tornán.

Gerincsérv

A porc egy "élő szövet" állandóan átépül a külső környezeti hatások (kompressziós, torziós erők stb.), valamint a táplálkozás befolyásolja ennek ütemét. Szakadások szinte mindenkinél lehetnek, de sok esetben tünetmentesek, hiszen optimális körülmények mellett (megfelelő terhelés, táplálkozás stb.) regenerálódnak. A tünetek akkor kezdődnek, amikor a porckorong kocsonyás állománya kitüremkedve nyomás alá helyezi a szalagok kötőszövetes elemeit, vagy a gerinccsatornából éppen ott kibújó ideget.

Kiemelten fontos problémakör azonban, hogy a fájdalom miatt azonnal beindul egy izomvédekezési reakció (tónusnövekedés), mely kímélő testtartással párosul. Mindez elegendő ahhoz, hogy az ízületi szalagok, a gerinc kisízületei, valamint az izmok területén futó kötőszöveti csatornák megfeszüljenek és a későbbi panaszok kiváltó okaivá váljanak. Ezek pedig kizárólag speciális kötőszöveti (fascia) kezelésekkel oldhatók fel a terhelések során kialakuló egyéni fascialáncok mentén. A feszülési láncok pedig minden embernél más-más képet mutatnak majd.

A kötőszöveti feszülések sajnos minden esetben terhelés, testmozgás hatására (pl. előrehajlás, majd talajról nehéz tárgy emelése) szúró, tompa, kisugárzó, éles izom-, vagy ízületi fájdalmat, merevségérzést, érzészavart hozhatnak létre. Pácienseink ilyen esetekben sorra arról számolnak be, hogy ha megmozgatják a problémás testrészt, vagy "kiropogtatják", akkor utána egy darabig elmúlik a fájdalom, a mozgás könnyebb, de valamiért aztán a panaszok mégiscsak visszatérnek. Ez az információ mindig megerősít minket abban, hogy jó irányban gondolkodunk és a kötőszöveti láncokat azonnal manuális technikákkal el kell kezdenünk lazítani.

Az általunk alkalmazott manuális technika típusa mindig attól függ, milyen jellegű a kötőszöveti elváltozás, amely a fájdalom forrása. Pl. kötőszövet (fascia) letapad, megvastagszik, csavarodik, csomósodik, vagy nyúlik, illetve van benne szöveti ödéma, vagy nincs. Fontos az alkalmazott manuális terápia szemszögéből, hogy csonthártyát, inat, izmot, ízületi tokot, szalagot, vagy a bőr alatti kötőszövetet kell kezelni, panaszmentessé tenni. További kiemelten elemzésre váró tényező a munkavégzés, a testtartás, a napi aktivitás, testmozgás, annak körülményei stb. a funkcionális terhelések viszonylatában. Annak érdekében, hogy a panaszokat rendkívül hatékonyan tudjuk szüntetni, számunkra kiemelt szempont a terápiák alkalmazhatóságának sokszínűsége, egyedisége, individuális jellege.

Ízületi gyulladás kezelése

A gerinc és az ízületek krónikus gyulladásai (rheumatoid arthritis, arthritis psoriatica, spondylarthritisek, köztük a Bechterew betegség) esetén célunk a párhuzamos orvosi terápia mellett az ízületek mozgástartományának megőrzése, az ízület körüli lágyrészek lazítása, tónusának normalizálása. A komplex gyógytorna ezen területekre terjed majd ki a rendelőben.

Mozgásszervi fájdalmak csillapítása – lágyrész manuális terápiák, fasciatechnikák alkalmazásával

A fascia legfontosabb tudnivalói:

 1. A fasciának közvetítő szerepe van az izmok és a csontok között. Több stabilizációs funkciót tud ellátni, mint az izmok, azonban egyidejűleg több mobilitással rendelkezik, mint a csontok.
 2. Fascia a test minden részén található, minden egyes sejtet is ez vesz körül. Még ha sikerülne is a fasciaborítás tartalmát eltávolítani, megmaradna az ember ’váza’.
 3. Robert Schleip bizonyította, hogy a fascia kontraktilis elemeket is tartalmaz. Folyamatos, hosszan tartó stressz esetén a vegetatív idegrendszeren keresztül a fascia tónusnövekedése következik be, melyet mi feszülésként és merevségként élünk meg.
 4. A fasciát az érzékszervek közé sorolhatjuk. Több idegrostot tartalmaz, mint pl. bőrünk, vagy szemünk. Ezért vezethet egy probléma a fasciában nagyon erős fájdalomhoz.
 5. A fascialáncon keresztül az egész testben eloszlanak a feszülések. Fiziológiásan ez a fellépő erők eloszlatására szolgál, patológiásan azonban egy pont leszorítása egy akár távoli testrész hibás feszülését eredményezi.
 6. A fascia segíti az izomzatot összehúzódáskor. Alakjában tartják az izmot, és támpontot adnak az erőkifejtéshez.

 

PhysioVit rendelő elérhető Budapesten és a Mátrában egyaránt:

 • PhysioVit gyógytorna és sportrehabilitációs rendelő budapesti központ: 1135 Budapest, Béke utca 23. 
 • PhysioVit gyógytorna és sportrehabilitációs rendelő mátrai központ: 3060 Pásztó, Hunyadi út 12.

Renelőink a Nemzeti Népegészségügyi Központ által ellenőrzött és felügyelt tevékenységet folytat magánegészségügyi szolgáltatóként. 

 

Telefonos elérhetőségünk munkanapokon 9:00-18:00 óra között a következő: +36 1 790 9900

Megjelent: 11017 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
< >

Lökéshullám olcsóbb bérlettel

Bérlet formájában a lökéshullám kezelés ára 6900 Ft helyett most 5000 Ft/alkalom.

Ajándék masszázs

5 alkalmas PhyDoArt® kártyafeltöltésnél 3 db 20 perces masszázs az ajándék.

BodyScreening

Komplex PhyDoArt® egészségprogramokhoz most ingyenes gerincterhelés mérés.

Sportrehabilitáció

Profi sportolók rehabilitációja sportbiztosítással is!

Komplex gerincfelmérés

Egyénre szabott 3 dimenziós mozgásszervi vizsgálatok, mozgásminta szűrések.

Medical Flossing

Innovatív sportolói rehabilitáció a profi nemzetközi sportban is központunkban.

PhysioVit Központ

PhyDoArt® Gold

Ez a kártya 140 perc komplex terápiás csomagot tartalmaz egyénileg kialakított kombinációban. Ezek mellett 15%-os kedvezményt nyújt a szolgáltatások vásárlásakor.

 

PhyDoArt® platina

Ez a kártya 180 perc komplex terápiás csomagot tartalmaz egyénileg kialakított kombinációban. Ezek mellett 20%-os kedvezményt nyújt a szolgáltatások vásárlásakor.

 

 

PhyDoArt® prémium

Ez a kártya 260 perc komplex terápiás csomagot tartalmaz egyénileg kialakított kombinációban. Ezek mellett 30%-os kedvezményt nyújt a szolgáltatások vásárlásakor.

 

 

PhyDoArt® prémium +

Ez a kártya 160 perc komplex terápiás csomagot tartalmaz egyénileg kialakított kombinációban, ezen kívül 3x20 perc masszázst és 3x 60 perc orvosi tréningterápiát. Ezek mellett 20%-os kedvezményt nyújt a szolgáltatások vásárlásakor.

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.