+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Ügyfélszolgálat 900 - 1800 | Hírlevél »
 
   
  
 
Lézerterápia alkalmazása a sportrehabilitációban

A mélyebb szöveti rétegekbe hatoló lézer segítségével fájdalomtól mentesen tudjuk serkenteni a sejtek regenerációját, a vérkeringését, a sérült szövetek gyógyulását gyorsítva. Például ez látható gyulladásos folyamatoknál is, ahol a fokozott gyulladásos reakció zajlik. Nekünk ezt a reakciót kell a terápiák során a sejtek működésének lézeres támogatásával stoppolni, megszüntetni.

A lézerterápia támogatja a sejtek oxigénellátását, az erek regenerációját ezért kiváló és hatékony! Egyre szélesebb körben alkalmazzák a szakemberek ezt a kezelési formát és ez különösképpen igaz a sportolói rehabilitációban. Ennek oka a hatékonyság, a gyors regeneráció serkentése. Ez a képzésünk a lézerterápia hatásait, aszöveti folyamatokra kifejtett támogató ingereit mutatja be a szakemberek számára a sérülések mögött rejtőző sejtaktivitási folyamatok, regenerációs lehetőségek szemszögéből a diagnózisok alapján.

 

Ugyanakkor megtanítja a szakembereket a speciális szöveti vizsgálatokra, speciális tesztekre, melyeket a lézerterápia alkalmazása előtt érdemes elvégezni.

Erre a lézerterápia lehet egy kiváló megoldás!

Milyen kiemelten fontos hatása van a lézerterápiának?

- anyagcsere javítás
- keringés javítás
- fájdalomcsökkentés
- idegi működés javítása
- immunrendszer szabályozása
-sebgyógyulás gyorsítása
- sebszövet regenerációja
- izomlazítás, izomgörcsök oldása
- sejtnövekedés gyorsítása
- gyulladáscsökkentés

 

Mindezen hatásmechanizmusokat külön külön vizsgáljuk és elemezzük a tanfolyam idején.

 1. Rehabilitációs ismeretek.
 2. Lézerterápia. A lézer szövetekre kifejtett hatásai krónikus panaszok és akut sérülések esetében.
 3. Rehabilitációs protokollok krónikus szöveti elváltozásoknál, panaszoknál, fájdalmaknál.
 4. Rehabilitációs protokollok akut szöveti elváltozásoknál, panaszoknál, fájdalmaknál.
 5. Sebgyógyulási folyamatok és a lézerterápia.
 6. Alsó és felső végtagok és a gerinc kezelése sérülések és sportrehabilitációs protokollok szerint.

 

Sokféle mozgásszervi panaszt, problémát elemzünk, egyeztetünk a tanfolyam idején. Ebből néhány példa:

- Izomsérülések, izomgyulladások.
- Ínsérülések, ínhüvely gyulladások.
- Idegbecsípődés.
- Gyulladásból adódó duzzanatok (ödéma)
- Rándulások, zúzódások.
- Csonttörések.
- Fekélyek, nehezen gyógyuló sebek.
- Izomfeszülések, izomgörcsök.
- Sarkantyú miatti panaszok.
- Heveny és krónikus gyulladások.

 

Órák száma összesen:

 • Elméleti és gyakorlati órák száma: 8 tanóra

 

Képzés helye: 

 • BUDAPEST: PhysioVit 1075 Budapest, Károly krt. 13-15. (Helyszín változtatás jogát fenntartjuk!)

 

Tanfolyam ideje: 2025 - Elmélet és a gyakorlat egyaránt személyes megjelenéssel zajlik. Jelenlegi járványügyi veszélyhelyzet miatt korlátozott létszámmal tartjuk meg. 

 

Csoportlétszám a gyakorlaton: 4-6 fő.

Akik a tanfolyamon részt vehetnek: orvosok, gyógytornászok, utolsó éves gyógytornász hallgatók és utolsó éves orvostan hallgatók, fizi(k)oterápiás asszisztensek, gyógymasszőrök

Orvosok, gyógytornászok, fizikoterápiás asszisztensek, gyógymasszőrök kompetenciái a szakmai tanfolyam esetében mind a négy szakmában mások. Ezért a tanfolyammal kapcsolatosan megkötött Továbbképzési szerződés külön-külön szabályozza a szakmacsoportok kompetenciáit, a megtanult tanfolyami anyag saját kompetenciába beillesztését, valamint azt, hogy melyik szakmacsoport határai hol helyezkednek el a tanfolyami anyag használhatóságát illetően. Ennek megszegése szankciókat von maga után.

Hogyan zajlik a jelentkezés? Jelentkezés elfogadásának feltétele az előképzettség valamelyikének megléte, amelyet a jelentkezéskor igazolni kell. Amennyiben megvan a szükséges előképzettség, akkor ki kell tölteni az online jelentkezési lapot. Sikeres elküldést követően a hozzánk beérkezett adatokat ellenőrizzük, majd amennyiben minden megfelelő, az előképzettség is megvan visszaigazoljuk azt Emailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Email címről. Ezzel párhuzamosan egy másik Emailben proforma számlát küldünk a befizetési tájékoztatóval.  A jelentkezési lapon is beküldhető az előképzettségi igazolás, de ebben az esetben kép formában (.jpg) javasoljuk, kis kiterjesztésben. A nyilvántartási szám megadása a jelentkezési lapon szintén kötelező. Ennek a nyilvántartási számnak az ellenőrzését az Országos Kórházi Főigazgatóságnál az előképzettség igazolásának beküldésével párhuzamosan elvégezzük.

Amennyiben gyógytornász, vagy orvostan hallgatóként venne részt a tanfolyamon, akkor kérjük olyan igazolást csatoljon, amely igazolja a hallgatói jogviszonyt. Ezt minden esetben a Főiskola/Egyetem tanulmányi osztálya állítja ki az Ön részére. Ezt kell csatolni .jpg formátumban, vagy külön Emailben elküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Hallgatóknak nyilvántartási száma az Országos Kórházi Főigazgatóságnál nincs.

Fontos! Csak és kizárólag akkor igazoljuk vissza a tanfolyami jelentkezés elfogadását, ha megvan az előképzettség. Kérjük, hogy a fent megjelölt előképzettség nélkül ne adja le a regisztrációját!

 

Tandíj:

 • EUR: 49.000 Ft (1 nap), amely magában foglalja az órai jegyzet és gyakorló anyagokat, az igazolások regisztrációját. PhysioVit hallgatói kártyával 5000 Ft kedvezmény biztosított, azaz a tanfolyam 44.000 Ft. A kedvezmény jóváírásához szükség van a kártyaszám megadására. 
  • Képzéshez tartozó kedvezménycsomagok pontos leírásáról, az igénybe vehető szolgáltatási lehetőségekről tájékozódjon a tanulmányi osztályunk által kibocsájtott kiadványból: "Kedvezményes képzési csomagok."
  • Képzéshez - amennyiben a jelentkezés leadása és a képzés dátuma között min. 1 hónap áll rendelkezésre - részletfizetés is igényelhető. Részletfizetési tájékoztató...

   

  Van már PhysioVit kártyája? Tudta, hogy a kártyával képzési kedvezmények vehetők igénybe? Tájékozódjon a részletekről és igényeljen Ön is egy kártyát. A képzésre jelentkezők részére a hallgatói kártya regisztrálásra kerül és az első napon személyesen átvehető a regisztrációnál.

Megjelent: 5934 alkalommal
Címkék:
Tovább a kategóriában: « KGG - Tréningterápia
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.