+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Ügyfélszolgálat 900 - 1800 | Hírlevél »
 
   
  
 
A futás a szenvedélye? Mit tehet, ha lesérült? Hogyan előzhető meg a sérülés?

Az utóbbi években ismét egyre divatosabb sporttevékenységgé vált a futás. Nem csoda, hiszen egy remek sport, amelynek számos pozitív hatása ismert. Bármikor, bárhol, bárki nekiállhat futni kortól és nemtől függetlenül, egy jó cipőn kívül semmi más nem szükséges hozzá, ráadásul még pénzbe sem kerül. Manapság egyre többen próbálkoznak félmaraton, maraton, vagy akár hosszabb távok teljesítésével mindenki próbálja feszegetni a saját határait.

Érdemes azonban tudni, hogy mint az élet számos más területén, itt is fontos a fokozatosság betartása. Azonban ha ezt az elvet követjük, sajnos akkor is előfordulhat, hogy előbb-utóbb panaszok jelentkeznek testünk valamely pontján. Ezek hátterében állhat a túlterhelés, a nem megfelelő technika, egy-egy még nem "betaposott cipő", korábbi sérülések maradványai, egyoldalú testtartásból eredő szöveti letapadások, átalakulások, aszimmetrikus terhelések, esetleg akut sérülés (pl. rándulás).

PhyDoArt® RunSport programja többféleképpen alkalmazható, lehet megelőzés céljából, vagy már kialakult sérülések kezelésére.

Egy rendszeres futó, triatlonista biztos, hogy élt már át kisebb-nagyobb sérüléseket. Sőt bizonyára az is előfordult már, hogy emiatt ki kellett hagyni hosszabb-rövidebb ideig az edzéseket. Ugyanakkor sok futó talán egész nap a munkahelyén ülő munkát végez, mely a futással ellentétes terhelést biztosít a mozgás szervrendszer számára, más jellegű adaptációra kényszerítve az ízületeket, izmokat, a kötőszöveti hálót. Itt számunkra a kötőszöveti elemek, az ízületek, az izmok és inak működésének optimalizálása, a helyes egyensúly visszaállítása (ülő munka vs. futás), a futás közbeni terhelésre felkészítése kiemelt jelentőségű.

A Rehab Akadémián megforduló futóknál, sportolóknál gyakran találkozunk nyak, váll vagy deréktáji fájdalommal, porckorong bántalmakkal, melyek külön-külön speciális rehabilitációt igényelnek. Mindezek az elváltozás kiváltó okának és következményeinek megfelelő mozgásmintákkal, izmok, inak, kötőszöveti elemek erősítésével és lazításával, helyes testtartás és egy optimális terhelésmegoszlás kialakításával megelőzhetőek.

"Sportorvosom 6 hónap után azt mondta, ne fussak többet. Elkeseredésemben az interneten keresgélve találtam rá a PhysioVit-re. Már az első kezelésnél elindult érezhető javulás, most pedig már ott tartok, hogy végre a futás örömeit élvezhetem fájdalmak nélkül." Zsófia

PhyDoArt® RunSport programja nem csak a megelőzésben nyújt komplex segítséget, hanem a már kialakult sérülések, operációk utáni korai, vagy késői rehabilitációban, sportrehabilitációban is. Korábbi traumából visszamaradt sérülések szintén egy kiemelt és komplex szerepet játszanak nálunk egy-egy egyénre szabott sportrehabilitációs terv, edzésterv kialakításában, levezetésében. Rendszeresen arra törekszünk, hogy egy sérülés kialakulása után a lehető leghamarabb el tudjuk kezdeni a rehabilitációt, hiszen a szövetek szemszögéből nézve minden egyes nap késés, negatív szöveti átalakulások esélyét hordozza magában.

Amennyiben azonban a sérülésspecifikus edzés és kezelés egyénre szabott formában időben kezdetét veszi, minimalizálni tudjuk a rehabilitáció idejét. PhyDoArt® RunSport program egy személyre szabott, tervszerűen összeállított mozgásprogram egyéni, sportspecifikus célokkal, azok megvalósításával. Alkalmazható sérülések megelőzésére, kezelésére, a teljesítmény növelésére, fokozására nemtől, életkortól, életmódtól függetlenül egyaránt. Alkalmazható különböző krónikus, degeneratív felborult terhelésmegoszlás, izomegyensúly normalizálására, helyreállítására is.

A program menete, főbb lépései:

  • Állapotfelmérés
  • Speciális tesztek, mérések
  • Problémák lokalizását követően edzésterv, terápiás terv felállítása.
  • Terápiás terv kivitelezése, beleértve az akut panaszokat, sérüléseket, illetve a kiváltó okokat egyaránt.
  • Problémától függően sz.e. külső terepen tréning elemek.
  • Eredmények értékelése.
  • Napi edzésterv terhelésspecifikus egyeztetése.

 

PhyDoArt RunSport program 18900 Ft/alkalom. Szolgáltatásaink árairól bővebben itt olvashat...

Kérje a témában profi gyógytornászaink, sportfizioterapeutáink tanácsát a módszerről itt: +36 1 790 9900

Megjelent: 9278 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
< >

Lökéshullám olcsóbb bérlettel

Bérlet formájában a lökéshullám kezelés ára 6900 Ft helyett most 5000 Ft/alkalom.

Ajándék masszázs

5 alkalmas PhyDoArt® kártyafeltöltésnél 3 db 20 perces masszázs az ajándék.

BodyScreening

Komplex PhyDoArt® egészségprogramokhoz most ingyenes gerincterhelés mérés.

Sportrehabilitáció

Profi sportolók rehabilitációja sportbiztosítással is!

Komplex gerincfelmérés

Egyénre szabott 3 dimenziós mozgásszervi vizsgálatok, mozgásminta szűrések.

Medical Flossing

Innovatív sportolói rehabilitáció a profi nemzetközi sportban is központunkban.

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.