+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Ügyfélszolgálat 900 - 1800 | Hírlevél »
 
   
  
 

ONLINE KURZUS - Flossing technikák alapjai és gyakorlati alkalmazása a rehabilitációban.

Legyen szó sportolás közben kificamodott bokáról, rándulásról, túlerőltetett izomzatról, gyulladásról az új, gumiszalaggal végzett rehabilitációs/regenerációs technikának köszönhetően akár már 2 perc alatt elérhetjük a regenerációhoz szükséges panaszcsökkenést, megkönnyebbülést. Sokféle sportsérülés megelőzésében játszhat majd szerepet az új koncepció, illetve sportolás közben létrejött izom és ízületi panaszok megszüntetésében igazán nagyszerű lehetőséget tartogat minden sportolónak, vagy terapeutának, az egészség iránt érdeklődőnek.

A témában megtartott online képzésben szó esik majd többek között arról, hogy a speciális gumiszalag technika (más néven flossing) milyen módon fejti ki hatását a különféle panaszok, vagy egyszerűen csak a sporttevékenység utáni fáradás/fáradtság, izomláz megszüntetése céljából. Hogyan ér el a vérellátás rövid és fájdalmas - szinte- elfojtása hirtelen bekövetkező megkönnyebbülést? Hogyan működik a kompressziós terápia és a kineziotape ötvözetéből kiépített technika?Hogyan hat a gumiszalag tekerés a szervezetre?

Előzetesen egy rövid kis bevezető az online FLOSSING képzés (E-Learning) központi témájáról.

Flossing által biztosított speciális leszorítás (flossingolás) egy rendkívül innovatív terápiát jelent a sportrehabilitációban/rehabilitációban az izom és az ízületi panaszok megszüntetésére, illetve az általános regeneráció területén. Nagyjából két percen keresztül a problémás képleteket a speciális szalag általi leszorításban átmozgatjuk – aktív izommunkával vagy a tréner segítségével passzívan, mely gyakorlatok elsősorban a sérülés, a panasz jellegétől, kiváltó okától függnek. Mielőtt a szalagot meglazítjuk és enyhül a fájdalom, meleg, friss lesz a betekert végtag.

A flossingolás a szalag speciális nyújtottsági fokán valósul meg a patológiás folyamatban érintett szövetek analizálását követően, a szövetek minőségének, elváltozásainak függvényében. A flossingolást végző személy éppen ezért ismeri a szöveteket érintő elváltozások, kóros folyamatok háttereit, a letapadások oldásához szükséges szöveti kompressziós és/vagy csúsztatási irányokat és ennek megfelelően állítja be a feltekert szalag nyújtottsági fokát, a nyújtás irányát stb.

Sportolsz és hamar elfáradsz? Akkor ennek hátterében a rossz vérellátás, az izomzat feszessége, helytelen terhelése is állhat. Ebben az esetben a flossingolással a következő módon segíthetjük a regenerációdat, fájdalmak, mozgásbeszűkülés, sérülés esetén pedig a rehabilitációdat:

  1. Szivacshatást idézünk elő a végtag leszorításával. A szalag nagy nyomásán keresztül a nem kívánt anyagcsere bomlástermékek a nyirokrendszerbe kerülnek - tehát a tisztító folyamatok egy módja érvényesül. A szalag levételével a problémás szövet vagy ízület újra vérrel, illetve folyadékkal ellátottá válik, ami a tápanyag-, hormon-, oxigénellátást és további fontos anyagok eljutását serkenti.
  2. Izomfeszülések, un. blokádok feloldódnak. A flossingnak és a szalaggal együtt végzett mozgásoknak köszönhetően a fascia, a bőralatti kötőszövet, izmok, csontok és ízületek eltolódnak, elmozdulnak eddigi helyzetükhöz és egymáshoz képest. Így feloldhatóak a blokkolást, akadályt okozó hegesedések, letapadások és a mozgásképesség érezhetően javul, az izom teljesítménye javul.
  3. Fájdalomcsillapítás: A flossing szalag súrlódása a bőrön stimulálja a bőr alatt lévő érzékelő sejteket- az úgynevezett mechanoreceptorokat, amik a maguk részéről megakadályozzák a fájdalom továbbvezetését a gerincvelő felé. Közvetlenül az alkalmazás után a másodikként és harmadikként megnevezett hatás következik be, sok esetben már tartósan. Ez azt jelenti, hogy a panaszok nem térnek vissza a következő nap, mint egy bumeráng.Mindemellett a tartós eredmény érdekében természetesen néhány ismételt felhelyezés érdemes.

A szakembereket, sportolókat megjelenése után szinte azonnal lenyűgözte a szalag által kiváltott hatás, így hamar széles körben elterjedt a technika. Ennek a flossing módszernek a háttereiről, a szövetekre gyakorolt hatásáról, az alkalmazási formákról és hatásmechanizmusokról, valamint a helyes felhelyezésekről tartunk online képzés egészségügyi és sporttudományi területeken dolgozó szakembereknek.

Előadó: Kanyó Ildikó Sportfizioterapeuta,( DOSB) manuálterapeuta, FRMT és lágyrész manuálterápia technikák instruktora, PhysioVit és a Medical Flossing Nemzetközi Team egyik alapítója

Kreditpont: Folyamatban. Amennyiben a kreditpontok értékét megkapjuk, azt a jelenlévő sporttudományi- és egészségügyi szakemberek részére jóváírjuk.

Helyszín: PhysioVit Rehab Akadémia, e-learning felülete, az ONLINE CAMPUS, melyre a jelentkező a tanfolyami díj befizetését követően tud belépni.

Mi történik a belépés után?A belépés úgy történik, hogy a regisztrációkor megadott Email címre elküldjük az online felülethez szükséges fiók aktiváló linket. Majd ezt követően egy "felhasználónév" és az Ön által megadott "jelszó" használatával tud belépni a virtuális felületre. Itt az előadások a nálunk megszokott rendben 9:00-18:00 óra között tartanak. Amennyiben Ön ezen az időszakon kívül regisztrál és lép be a fiókjába, nem láthatja a tanfolyami anyagok tartalmát. Az kizárólag a képzési időben jelenik meg. Úgy kell tekinteni, mint a személyes megjelenéssel járó szakmai tanfolyamok esetében. Az előadás, miután 9:00 órakor elkezdődik, annak hallgatásával párhuzamosan van lehetőség kérdések felvetésére, annak egyeztetésére. Saját kérdéseit szövegesen, vagy videóüzenet formájában egyaránt közölheti. Gyakorlati előadásokhoz biztosítjuk a gyakorló anyagot, melyet használni, alkalmazni kell a témakörhöz csatolt feladatoknak megfelelően.

VIZSGA: A tanfolyam befejezését követően megjelennek a vizsga feladatai, melyeket videó formájában prezentálni kell.

Rendezvény dátuma:

  • LEVEL1 - SZABADON VÁLASZTHATÓ 1 NAP A DÁTUM MEGADÁSÁVAL.- Jelentkezési lehetőség megnyitva a lenti űrlapon. Jelentkezési határidő: Amennyiben nincs flossing szalagja, kérjük olyan dátumot válasszon, amely kb. 5 munkanap átfutási időt biztosít a gyakorlóanyag kiszállítására. Medical Flossing szalag futárszolgálattal való kiküldésének átfutási idejére és a tanfolyami díjfizetés menetrendje kb. 5 munkanap.

Képzési idő: 9:00-18:00 óra

Tandíj:

  • HUF: 49.000 Forint, amely magában foglalja az órai jegyzet és gyakorló anyagokat, az igazolások regisztrációját. PhysioVit Card/hallgatói kártya használattal a képzési díj 30.000 Ft. Képzéshez kedvezményes csomagok tartoznak. Aktuális akciókról, kedvezményekről tájékozódjon ide kattintva: "Kedvezményes képzési csomagok."
  • Tanfolyam díja tartalmazza a Medical Flossing árát 6900 Ft értékben.
  • EUR: Tandíj törlesztése euróban is igényelhető. A díj mértéke az aktuális valutaárfolyam alapján kerül megállapításra. Ebben az esetben a jelentkezési lap "Megjegyzés" pontjához kell az igényt feltüntetni.
  • Képzéshez tartozó kedvezménycsomagok pontos leírásáról, az igénybe vehető szolgáltatási lehetőségekről tájékozódjon a tanulmányi osztályunk által kibocsájtott kiadványból. Részletfizetési tájékoztató...

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az online tanulmányi programba!

Regisztrációs lap az online flossing képzésre

Általános adatok

Teljes név:*
Leánykori név:
Születési hely és idő (év/hónap/nap):*
Anyja neve:*
Email cím:*
Levelezési cím:*
Telefonszám:*

Általános adatok

Végzettsége:*

Előképzettség nélkül kizárólag a RockWORK képzésre lehet jelen regisztrációs lap kitöltésével és beküldésével regisztrálni.

Igazolások

Gyűjti a kreditpontokat?*
Igen válasz esetén adja meg nyilvántartási számát!

Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ honlapján tudja könnyen és gyorsan kikeresni a korábban már regisztrált nyilvántartási számát, amely eltérhet a nyilvántartási kártyán feltüntetett számtól. Kérjük ezt a számot tüntesse majd fel!  Ennek hiányában pontszerző tanfolyamunk esetén nem áll módunkban kreditpontjait hivatalosan regisztrálni.

Képzés elvégzését igazoló oklevél/részvételi igazolás nyelve a magyaron kívül.*

Az idegen nyelvű igazolás kiállítása díjköteles (5.000 Ft), amelynek részleteiről az Általános Képzési Feltételekben olvashat!

Számlázási adatok

Tandíjat fizeti:*
Tandíj fizető neve (számlázási név):*
Tandíj fizető címe (számlázási cím):*
Tandíj fizető telefonszáma:*
Adószám:*

Tandíjat fizető adatait (név, cím, telefonszám, adószám) kötelező megadni, ha a képzés díját nem magánszemélyként fizeti. Ebben az esetben a költségelszámolásra jogosult Kft., Bt. Alapítvány, közintézmény stb. adatait írja be az űrlap mezőibe.

Tandíjfizetés

Amennyiben rendelkezik érvényes, tőlünk kapott ajándékutalvány kóddal, vagy hallgatói kártyájához tartozóan az adott képzés a jelentkezés leadásának időpontjában kedvezményes PhysioVit Cardtulajdonosok részére, kérjük írja be a számot a  fenti mezőbe. A kódhoz rendelt % aránynak megfelelően állítjuk ki a tandíj összegének számláját.

Részletekben fizeti a tandíjat?*
Hány részletben tervezi fizetni a tandíjat?*
Kérjük válassza ki a fizetési módot!*

A tanfolyam díjának fizetése minden esetben a képzés előtt szükséges. Amennyiben a készpénzes fizetési módot választja, a tanfolyami díj 1143 Budapest, Hungária krt. 130. sz. alatti ügyfélszolgálati irodánkban fizetendő nyitvatartási időben (H-P: 9:00-18:00). Ajánlott előtte időpont egyeztetés a várakozási idő elkerülése érdekében. Tandíjfizetés egyéb részletei ide kattintva olvashatók...

Kuponkód

Amennyiben Önnél van érvényes kupon, kérjük adja meg a kódot a tanfolyami díj kedvezmények beszámítása érdekében.

Kérjük adja meg a kuponkódot.

Kérjük válassza ki a képzést!

Kérjük, adjon meg egy tervezett képzési dátumot!*
Megjegyzés a kiválasztott képzéshez tartozóan:

Amennyiben Ön a KinezioWORK képzésre jelentkezik, amelyhez előképzettség igazolására nincs szükség, úgy a végzettség kiválasztásakor kérjük majd az "egyéb" variációt adja meg részünkre. 

PHYSIOVIT hallgatói kártya (PhysioVit Card)

A kártya megrendelése és elkészítése díjmentes a képzésre jelentkezés esetében! A mezőket akkor is ki kell tölteni, ha Ön még nem rendelkezik PhysioVit kártyával. Ebben az esetben kérjük 00000 karaktereket írjon majd be. A megadott adatok alapján készítjük el személyre szabott kártyáját. Olvassa el részletes tájékoztatónkat a kártyáról itt! PhysioVit hallgatói kártya.

Előképzettség megnevezése:*
Kártyabirtokos neve (csak magánszemély lehet):*
Kártyabirtokos címe:*
Amennyiben már van hallgatói kártyája, kérjük adja meg annak 16 jegyű sorszámát!*
Hozzájárulok, hogy a weboldalra történő regisztrációm során megadott adataimat a(z) PhysioVit Nemzetközi Oktatási- és Terápiaközpont Kft., mint adatkezelő megismerje, letárolja, kezelje a tanulmányi profilom létrehozása, hozzájárulásom visszavonásáig. *
Kijelentem, hogy a regisztrációval kapcsolatos adatkezeléssel kapcsolatban elolvastam és tudomásul vettem a http://www.physio-vit.hu/physio/447-adatvedelmi-tajekoztato oldalon található adatkezelési tájékoztatót.*

Adatvédelmi nyilatkozatunkat és 2018.05.25-től érvényes GDPR alapján készült adatvédelmi tájékoztatónkat itt tekintheti meg.

Általános továbbképzési szerződés feltételeit elolvastam és elfogadom.*

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.