+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Ügyfélszolgálat 900 - 1800 | Hírlevél »
 
   
  
 
Viscerális terápia

Funkcionálisan a gerinc, a gerincvelő a szervekkel az autonóm idegrendszer által kapcsolódik össze. Ezen neurális összeköttetés által tudják kölcsönösen befolyásolni egymást. Így ma már tudjuk, hogy a szervi zavarok kiváltó okai lehetnek a hát-, a deréktáji, vagy pl. a fejfájásnak.

Másfelől a csigolyák diszfunkciója okozhat visszatérő szervi zavarokat. Ennek az információnak az ismerete, minden manuálterapeuta számára elengedhetetlen. Ezért is indítottuk el viscerális osteopathia képzésünket, hogy 19 napban összefoglaljuk azokat az elméleti és gyakorlati háttereket, amelyek ma már egy modern fizioterápia esetében elengedhetetlenek a komplex rehabilitáció, a páciens állapotának ok-okozati összefüggések feltérképezésén és a kiváltó okok és tünetek megszüntetésén alapuló manuális terápiának, gyógyításnak.

A viscerális terápia kurzuson résztvevők elsajátítják a hasi- és mellkasi szervek funkciózavarainak klinikai tüneteit, beleértve a differenciál- és kizáródiagnózisokra irányuló vizsgálatokat, teszteket. A hallgatóknak lehetőségük lesz a manuális vizsgálati és kezelési technikák elsajátítására, minden szervi problémára kiterjedően. Ezek segítségével kideríthetjük, hogy vajon viscerális zavar okozza-e a negatív tüneteket (pl. hátfájást), vagy alsó végtagba kisugárzó fájdalmat, deráktáji panaszokat stb. Lehetőség lesz effektíven és adequáltan beavatkozni egy -egy manuális technikával, amely a tünetek megszüntetésére irányul ugyan, de távolabb, a belső szervekben történik a kezelés.

Összesítés a viscerális terápia képzés tartalmát:

 • Szervek anatómiája,beidegzése,vascularizációja
 • Szervek fizilógiája, pathofiziológiája
 • Szervek funkciózavarainak klinikai tünetei
 • Szervi zavarok diagnosztikája,differenciáldiagnosztikája,kizáródiagnózis
 • Vizsgálati és kezelési technikák
 • Visceroszomatikus/ szomatoviscerális reflexek jelentése
 • Viscerális zavarok szomatikus tünetei
 • Szervi diszfunkciók következményei a mozgásszervrendszerre

 

A mozgásszervrendszer a teljes testsúlyunk 50%-át alkotja és 80%-ban az összes receptor megtalálható az izmainkban. Ebből kifolyólag nevezzük a mozgásszervrendszerünket a legjelentősebb érzékelőszervünknek. Az izom disbalance-ok, fascia letapadások és ízületi blokádok a karokon és lábakon, aktiválják az idegrendszert és a csigolyák diszfunkciójához tudnak vezetni. Fordított esetben szintén, a csigolyablokádok befolyásolják a végtagok propriocepcióját és kiváltói lehetnek a fájdalomkórképeknek a lábakon és karokon.( Neuralgia, Pseudoneuralgia)

Egy eredményes terápia érdekében, ismernünk kell a fájdalom kiváltó okát és különbséget kell tennünk a különféle fájdalomtípusok között. (Triggerpontok, Neuralgiák, Izomfájdalom, Lokális fájdalom)

Az osteopathia jelentősége itt azon a tényen alapszik, hogy a nyugati országokban több híres sportoló valamint nagyobb sportegyesület alkalmazza, mint hatékony terápia. Egy szavazás a legutóbbi olimpián szintén megerősítette ezt, és ebben a zsigeri, azaz a viscerális osteopathia is kiemelt helyen szerepelt.

 

Időpontok:

 1. MODUL - Az idegrendszer és az emésztőrendszer anatómiája összefüggései.  2022. szeptember 16-17. (2 nap - elméleti online blokk) Jelentkezési lehetőség megnyitva.
 2. MODUL - Peritomenum és diaphragma. - 2022. október 07-08. (2 nap - elméleti online blokk) Jelentkezési lehetőség megnyitva.
 3. MODUL - Gyomor és vékonybél. - 2022. október 20-22. (3 nap - gyakorlat kizárólag személyes megjelenéssel) Jelentkezési lehetőség megnyitva.
 4. MODUL - Hasnyálmirigy és lép - 2022. november 04-05. (2 nap - elméleti online blokk) Jelentkezési lehetőség megnyitva.
 5. MODUL - Máj és epe - 2022 november 18-20. (2 nap - elméleti online blokk) Jelentkezési lehetőség megnyitva.
 6. MODUL - Vékonybél és vastagbél - 2022. december 09-10. (2 nap - elméleti online blokk) Jelentkezési lehetőség megnyitva.
 7. MODUL - Vese és mellékvese - 2023. január 13-15. - (3 nap - gyakorlat kizárólag személyes megjelenéssel) Jelentkezési lehetőség megnyitva.
 8. MODUL -  Összefoglalás és kiegészítő funkcionális diagnosztika. Újdonságok és előrelépések a viscerális teráiában. 2023. február 03-04. (2 nap gyakorlat kizárólag személyes megjelenéssel) Jelentkezési lehetőség megnyitva.
 9. VIZSGA - 2023. február 25. (kizárólag személyes megjelenéssel)

Tanfolyam helye: 

 • BUDAPEST 1143 Hungária krt. 70. (Helyszín változtatás jogát fenntartjuk!)
 • BUDAPEST, 1075 Madách tér 1. (Helyszín változtatás jogát fenntartjuk!)
 • BUDAPEST, 1135 Béke u. 23. (Helyszín változtatás jogát fenntartjuk!) 

Milyen szakmacsoportok részére indítjuk a szakmai továbbképzést? orvos, gyógytornász, orvostanhallgató, gyógytornász- hallgató (Hallgatók esetében az igazolás kizárólag az előképzettség megszerzését követően kerül átadásra, ugyanakkor az egyetem, vagy főiskola által kiállított hallgatói jogviszony igazolás beadása szükséges.)

Tandíj:

 • HUF: 59.000 Ft/modul, PhysioVit Card/hallgatói kártya használattal leadott regisztrációkkal modulonként 9.000 Ft kedvezményt adunk, azaz 55.000 Ft/modul
  • Képzéshez tartozó kedvezménycsomagok pontos leírásáról, az igénybe vehető szolgáltatási lehetőségekről tájékozódjon a tanulmányi osztályunk által kibocsájtott kiadványból: "Kedvezményes képzési csomagok."
  • HUF: Tandíj törlesztése forintban is igényelhető. A díj mértéke az aktuális valutaárfolyam alapján kerül megállapításra. Ebben az esetben a jelentkezési lap "Megjegyzés" pontjához kell az igényt feltüntetni. Bővebben a tandíjfizetésről itt...
  • Képzéshez - amennyiben a jelentkezés leadása és a képzés dátuma között min. 1 hónap áll rendelkezésre - részletfizetés is igényelhető. Részletfizetési tájékoztató...

   

  Van már PhysioVit kártyája? Tudta, hogy a kártyával képzési kedvezmények vehetők igénybe? Tájékozódjon a részletekről és igényeljen Ön is egy kártyát. A képzésre jelentkezők részére a hallgatói kártya regisztrálásra kerül és az első napon személyesen átvehető a regisztrációnál.

   

Megjelent: 13833 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.